Hennie Goossens

Hennie Goossens (38) woont met zijn vrouw Janneke en hun twee dochters, Madelief en Merel in Heijen. Zijn hobby’s zijn tuinieren, drummen, bakken, wandelen en zwemmen. Sinds het einde van 2020 vindt u Hennie met passie boven de pannen in de keuken.

Al vanaf zijn vijftiende jaar werkt Hennie in de horeca. Van afwasser tot barman en hulp in de keuken, niets was hem vreemd. Zijn werkgevers zagen al snel dat hij meer kon dan dat. Zodoende draaide Hennie op jonge leeftijd al alleen een keuken. “Ik heb het altijd leuk gevonden om te bakken en koken, het zit in mijn bloed. Toen mijn ouders 25 jaar getrouwd waren kookte ik op jonge leeftijd voor hen al een diner van achttien gangen.”

Als kleine jongen had Hennie voor ogen patissier te worden. “Dat betekende wel dat ik altijd vroeg mijn bed uit zou moeten, dat stond me tegen, naast dat ik het koken op zich toch leuker vond.” Hennie volgde de vierjarige opleiding Consumptieve techniek in Cuijk, Knbo, leerling-kok van twee jaar en op het ROC Nijmegen een opleiding tot zelfstandig werkend kok van vier jaar. Hij liep stage bij diverse horecagelegenheden in Plasmolen. Bij zijn vorige werkgever werkte hij twintig jaar, maar was toe aan een nieuwe uitdaging en andere werktijden.”

Sinds twee maanden werkt Hennie bij ’t Genot als kok. “Ik kook en bak hier voor onze gasten, zorg voor een goed gevulde koeling en houd me bezig met het voorbereiden van verse producten. Ik houd de keuken draaiende en zorg dat ik bewust bezig ben met de kosten. Mijn doel is dat de gasten lekker eten bij ’t Genot, en hier een gezellige middag of avond hebben in een goede ambiance.”

Favoriet van Hennie

Hennie vindt het belangrijk dat er een goed team om hem heen staat, zowel in de keuken als in het restaurant. “Ik vind het leuk om grappen te maken, maar er moet ook gewerkt worden. Hierbij is het belangrijk de rust te bewaren en niet als een Gordon Ramsay tekeer te gaan. We moeten samen zorgen dat de gasten het naar de zin hebben. We zijn één team met één taak. Dat alles lukt hier, we helpen elkaar waar nodig. Ik kan ontzettend goed sparren met Bart, eigenaar van ‘t Genot. We hebben een nieuwe lunchkaart samengesteld die in maart werd gepresenteerd. Ik ben blij dat ik mijn creativiteit hier kwijt kan. De lekkerste pannenkoek op de kaart? Dat is volgens mij de Oosterse pannenkoek en dan vooral met veel geroosterde uitjes. Het lekkerste drankje, vind ik, is een heerlijk Gouverneur dubbel biertje. Die smaakt altijd. Kom ook eens genieten in ons pannenkoekenrestaurant. Graag tot ziens!”

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | contact

U kunt uw bestellingen doorgeven via Whatsapp of telefonisch op telefoonnummer: 0620275263

 

Reserveren
Reserveer