Fietsroute Peter Edward Raw

Piloot Peter Edward Raw verongelukte op 21 maart 1944 met zijn Typhoon-jachtvliegtuig in de Maasheggen bij de Schutkooi in Vortum-Mullem. Dit jaar zou hij honderd jaar zijn geworden. Reden voor Jan Hendriks om een fietsroute samen te stellen die langs oorlogsmonumenten en door een prachtig natuurgebied voert.


Jan Hendriks, geboren en opgegroeid in Groeningen, sinds drie jaar woonachtig in Vortum-Mullem is de bedenker van de Edward Raw fietsroute. Hij heeft naast zijn hobby als fotograaf en maker van (promo)films, als liefhebberij het uitzetten van wandel, - en fietsroutes. De route heeft als start, - en eindpunt Vortums trots, MFA Knillus, en is ongeveer 28 kilometer lang. Inspiratie voor het uitzetten van een route in de buurt is niet zo lastig.

Fietsroute lang oorlogsmonumenten in het Maasheggen landschap

Jan: “Dat we in een mooie streek wonen is bekend, er is hier genoeg moois te zien. Deze fietstocht is een leerzame en mooie tocht door het prachtig natuurgebied van het Maasheggenlandschap en de bossen van Overloon. Aan de basis liggen de verschillende knooppunten die in de folder staan aangegeven en restaurant 't Genot in Vierlingsbeek kan worden aangedaan tijdens de route.” Naast deze knooppuntencijfers staat er een beschrijving in de folder. “Het is namelijk de bedoeling dat je af en toe van de route afwijkt om bij een oorlogsmonument te stoppen en dit te bekijken of lezen,” legt Jan uit, “Er is hier in Brabant veel terug te vinden over de oorlog, maar mensen weten het vaak niet.” De route leidt ook langs het Overloonse Oorlogsmuseum, een mooie pauzeplek tijdens de fietstocht. Er wordt al volop gebruik gemaakt van de ‘Vortumse’ Peter Edward Raw fietsroute.

Meer info over de fietsroute vind je op fietsroute Vortum-mullem

Download de flyer

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.