Specialist in het bereiden en serveren van koffie

Onlangs hebben wij met al ons personeel een interessante Barista cursus gehad. De Barista is specialist in het bereiden en serveren van koffie. Hij weet vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Het woord Barista betekent in het Italiaans letterlijk 'barman'. Ook het beroep is van oorsprong Italiaans, maar het vakmanschap breidt zich uit naar andere landen, waaronder België en Nederland.

Kwalitatief hoogwaardige koffiebonen en verwante producten

Vol enthousiasme werd er geluisterd naar de aanstekelijke, gepassioneerde verhalen van Jeremy van Tienen. Jeremy heeft sinds april 2018 zijn professional Barista certificaat behaald waarmee hij sindsdien, met veel passie, voor horecaklanten van Nici koffie de basistrainingen verzorgt. Nici is een familiebedrijf met ruim 40 jaar ervaring op het gebied van warme dranken voorzieningen. Zij leveren kwalitatief hoogwaardige producten, ook aan ons ambachtelijk pannenkoekenrestaurant, ‘t Genot. Met passie is Jeremy altijd op zoek naar nieuwe koffies, nieuwe manieren van koffie bereiden en hoe hiermee, naar zijn mening, de beste smaak eruit te kunnen halen.

Interesse en enthousiasme op de Barista cursus bij werknemers

Na de uitleg van Jeremy konden we zelf oefenen om het perfecte melkschuim te krijgen voor een cappuccino en hoe we het perfecte kopje koffie en espresso moeten zetten. Ook leerden we hoe we onze koffiemachine het best kunnen reinigen en onderhouden. Dit is belangrijk zodat we steeds dezelfde kwaliteit koffie kunnen serveren. Ontzettend leuk om te zien was de interesse en enthousiasme voor deze cursus bij onze jongste werknemers.

Perfect gezette koffie of cappuccino bij ‘t Genot

Lukt het al om hartjes, blaadjes en andere figuurtjes te maken in de cappuccino?  Nee, nog niet helemaal, we blijven oefenen. Maar wat is er belangrijker, een mooi figuurtje of het bijna perfect gezette kopje koffie of cappuccino? Aan ons enthousiasme ligt het in ieder geval niet. Wij heten u van harte welkom om eens een lekker kopje koffie of cappuccino te komen drinken bij ’t Genot in Vierlingsbeek.

“A coffee a day keep the grumpy away”

 
Tip! Onze Barista weet zeker dat onze heerlijke espresso koffie u nog beter smaakt in combinatie met het huisgemaakte ambachtelijke appelgebak van onze chef kok. Koffie met gebak is de absolute kers op de taart, na een heerlijke fiets- of wandeltoch.

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | contact
Maandag t/m Zaterdag: 11.00 tot 20.00 u.
Zondag: 10.00 tot 20.00 u.
Restaurant sluit om 21.00 uur

Reserveren
Reserveer