Paradepaardjes in Vierlingsbeek

Ons ambachtelijk pannenkoekenrestaurant is gevestigd in het mooie dorp Vierlingsbeek, onderdeel van de gemeente Boxmeer en provincie Noord-Brabant. In dit dorp, gelegen aan de maas, zijn diverse bezienswaardigheden te bewonderen. Naast de bosrijke natuur en het Maasheggengebied, vind men de Vierlingsbeekse watermolen bijvoorbeeld, gelegen aan de Grotestraat/Molenbeek, fungeert als mooie toeristische attractie. Dit paradepaardje is sinds 1845 in eigendom van de familie Kaanen. Deze molen vormt de basis van hun diervoederbedrijf Havens.

Een stukje geschiedenis van de watermolen in Vierlingsbeek

Rond 1920 werd de Maas gekanaliseerd en werd het bedrijf door stiefvader Jan-Peter Havens naar Maashees verplaatst. Er werd in de Vierlingsbeekse watermolen graan gemalen tot oktober 1944. Toen werd de molen compleet verwoest tijdens ‘de slag om Overloon en Vierlingsbeek’. Sindsdien hebben er regelmatig renovaties plaatsgevonden. Sinds 2010 wordt er door het draaiende waterrad groene stroom opgewekt. De molen is vrij toegankelijk voor bezoekers. Vanaf de Watermolen is het amper een kilometer lopen, rijden of fietsen tot ons pannenkoekenrestaurant ‘t Genot.

Trots van Vierlingsbeek nabij ’t Genot - het koningskerkje

Een andere bezienswaardigheid waar Vierlingsbeek trots op is, is het voormalig Nederlands Hervormde kerkgebouw dat werd gebouwd in 1843. Het staat in het centrum van Vierlingsbeek, Spoorstraat 17. In 1997-1998 werd het gebouw gerestaureerd en kreeg de naam Koningskerkje. Het doet tegenwoordig dienst als trouwlocatie en als cultureel centrum, voor concerten, lezingen en kunstexpodities. Het koningskerkje ligt op een halve kilometer van ’t Genot.

Brabantse gastvrijheid proeven bij ’t Genot

Heeft u deze Brabantse schoonheden bewonderd, dan kunt u bij ons proeven van de Brabantse gastvrijheid. Geniet in ons restaurant of op ons groene terras, bijvoorbeeld van onze pannenkoek van de maand. Maandelijks gaan wij op zoek naar de lekkerste producten, veelal regionaal, om de pannenkoeken van de maand samen te stellen. We zorgen dat deze past bij de tijd van het jaar, door bijvoorbeeld het gebruik van seizoensproducten. Bekijk op onze aanbodpagina eens welke mogelijkheden wij nog meer bieden. U zult verrast zijn.

 

Een rijk leven is een verzameling van kostbare momenten.

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.