Geschiedenis
Het verhaal achter 't Genot is bijzonder. Anja en Bart leren elkaar zo'n zeven jaar geleden kennen. Ze werken dan allebei bij hetzelfde horecabedrijf; Bart in de keuken, Anja heeft een leidinggevende functie in de bediening. "Het is altijd al mijn droom geweest om een pannenkoekenrestaurant te openen", vertelt Bart. Het stel is ongeveer een half jaar samen als ze besluiten om de locatie waar nu 't Genot zit te kopen. "Ik heb in eerste instantie mijn baan aangehouden, maar als snel merkte ik dat mijn gedachten meer hier dan op mijn werk waren", vertelt Anja. Het eerste jaar blijft het een koffiehuis, maar daarna wordt er grondig verbouwd om de droom van Bart en Anja uit te laten komen: hun eigen pannenkoekenrestaurant.
Een spannende tijd breekt aan. "Ik heb slapeloze nachten gehad", bekend Anja. Maar dat blijkt nergens voor nodig. Na de verbouwing loopt de zaak meteen als een trein. "De mensen hingen met de benen buiten", glimlacht Bart. "Een betere opening konden wij ons niet wensen." Samen zijn Bart en Anja een gouden duo. Bart is de drijvende kracht achter de inrichting en de gerechten. "De pannenkoek is het bord waarop we werken." Anja is een gastvrouw in hart en nieren. "Ik geniet van het contact met de gasten en het personeel."
Ambachtelijke streekproducten
Alle producten en ingrediënten worden met zorg uitgekozen en zijn kakelvers. "Meel halen we bij een molenaar hier in de buurt, groenten komen van een lokale ondernemer, de sapjes zijn biologisch en de honing komt rechtstreeks van de imker", licht Anja toe. "Daarnaast worden alle pannenkoeken bij ons met de hand gemaakt. In andere pannenkoekenrestaurants is dat vaak met een machine, maar dat proef je."
Avondje uit
Gastvrijheid vindt het ondernemende stel heel belangrijk. "Eten bij ons is echt een avondje uit. Persoonlijke benadering vinden wij heel belangrijk en daarnaast zorgen wij altijd voor een fijne sfeer in het restaurant. Ook wel uniek is onze wijnkaart. Wij hebben bij elke pannenkoek een bijpassende wijn."
Wat biedt de regio Vierlingsbeek u, in het bijzonder 't Genot?
Laatste 5 blogsWeet u al welke bijzondere producten en gerechten wij u serveren?
Laatste 5 blogsWat waren onze maand specials? Bekijk het hier
Laatste 5 blogs