High Wine, met aromatische goede wijnen bij 't Genot

Het idee om een High Wine op onze menukaart te zetten is ontstaan doordat we een wijn-spijscombinatie misten binnen een ambachtelijk pannenkoekenrestaurant. Als wijnliefhebbers zijn wij altijd op zoek naar nieuwe goede wijnen zodat we kunnen blijven variëren. Afgelopen jaar zijn we zelfs op wijnenjacht naar de Mösel (Moezel) geweest. Daar hebben we een heerlijke droge Riesling op de kop kunnen tikken. De Riesling is een witte druiven soort. In Duitsland wordt de Rieslingdruif ook wel “De Koningin van de druiven” genoemd.

Smaakvolle wijnsoorten

Bij de High Wine selecteren wij diverse smaakvolle wijnsoorten voor onze gasten, afhankelijk van het seizoen. De High Wine start met prosecco. Hierbij serveren we wat kleine hapjes zoals crostini parmaham en huisgemaakte pesto, een bruschetta en heerlijke olijven, perfect om mee te aperitieven. Vervolgens serveren wij een licht voorgerecht met gerookte zalm en gerookte kip. Hierbij past een mooi glas chardonnay waardoor de rooksmaken perfect tot z’n recht komen. Daarna volgt een kleine carpaccio, het is altijd een uitdaging om hierbij een mooi droge rosé te vinden. Dan is het tijd voor iets hartigs in de vorm van oerbrood met gesmolten brie, honing en noten; een vegetarische quiche. Hierbij zijn wij altijd op zoek naar een zachte soepele rode wijn, die vooral niet te zwaar is in de tannine. Als slot een dessert, een heerlijke cheesecake. De dessertwijn moet vooral niet te zoet zijn, een imago waar we snel vanaf willen.

Gezellig, leuk en lekker uitje in Vierlingsbeek

Komend voorjaar als onze nieuwe seizoenkaarten worden samengesteld willen we de uitdaging aangaan om de High Beer en High wine te combineren. Op deze manier kun je ook met je partner die niet van hetzelfde drankje als jij houdt, een gezellig, leuk en lekker uitje plannen. De gast maakt de keuze of hij wijn of bier drinkt, de erbij geserveerde gerechten zijn dan nieuwe en voor beide wijn en bierliefhebber hetzelfde. Een vernieuwend concept, de high wine en beer in een nieuw jasje, wordt vanaf april geserveerd met bijbehorende nieuwe gerechtjes.

Cadeaubon High Wine

Wij serveren de High Wine tussen 13.00 en 17.00uur. “The best wines are the ones we drink with friends!” Daarom deze tip: Geef eens een kadobon aan een vriend voor een High Wine; een lekker en origineel cadeau. Én met de garantie dat de smaakpapillen flink geprikkeld worden.

Recensie van een gast: Heerlijk genoten van 'n high wine arrangement! Echt top!!

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.