Het was verrassend uit eten gaan, tijdens de genot avond met live muziek bij ’t Genot in Vierlingsbeek

Afgelopen zaterdag 17 november vond voor de derde keer de 'culinair genot avond' plaats in Vierlingsbeek. Ieder jaar, op de derde zaterdag van november, vindt bij ’t Genot de Culinair genot avond plaats. Dit jaar werd het overheerlijke 5-gangen diner begeleid door livemuziek van Suitcase Suzy, oftewel Suzanne Menheere. Zij bracht een verrassend en veelzijdig repertoire ter gehore. Onze gasten uit omgeving Vierlingsbeek, Boxmeer en Venray kregen verschillende verrassende gerechten gepresenteerd tijdens haar live ‘vintage vocal act’, vanuit een geheel in stijl aangeklede setting in het restaurant.

Uit eten met livemuziek

De avond werd begonnen met een prosecco van het huis en amuse van een heerlijke risotto en eendenborst. Gevolgd door het voorgerecht, carpaccio van ossenhaas met scampi’s. Aansluitend de tweede gang; soep van bospaddenstoelen met gebakken spekjes en prei. Geen enkel gerecht op deze avond is simpel of eenvoudig te noemen.

Ondertussen klinkt de warme sound van Suitcase Suzy subtiel op de achtergrond. Zij zingt oude bekende liedjes en meezingers, iedere gast herkent wel een nummer. Er hangt een warme, gemoedelijke sfeer waar de muziek perfect bijpast.

Wijnarrangement met lekkere wijnen, verrast de wijnliefhebbers tijdens het diner

Nadat de borden weer leeg waren presenteerden onze vriendelijke serveersters, met de volle aandacht voor elke tafel, de derde gang; een tagliatelle met botervis en wittewijnsaus. Een vierde gang betrof een vleesgerecht van authentieke smaken, namelijk aardappelpuree met sukade en een saus van donkerbier. Voor de wijnliefhebbers was er een bijpassend wijnarrangement. Een verhaal over de wijn, wijnstreek, smaaktonen en reden waarom de wijn zo goed met het gerecht combineert, werd uiteraard aan tafel verteld. Het voor- en tussengerecht werden vergezeld door een fruitige witte wijn, waarna de botervis gecombineerd werd met een droge witte wijn. Een zachte lekkere rode wijn, kon niet ontbreken in de combinatie met het malse vleesgerecht.

Als afsluiting volgde een petit grand dessert bestaande uit drie kleine gerechten. Vergezeld met een dessertwijn, die zeker niet mierenzoet maar een smaakvolle en authentieke combinatie vormde met het zoet en hartige van het dessert.

Kortom, eten van topkwaliteit, met aandacht voor de opmaak op het bord en de beste wijnen.

Wij zijn trots op enkele recensies van onze gasten:

“De carpaccio van ossenhaas met scampi was een succes gerecht aan onze tafel. Deze werd in combinatie met een witte wijn, erg fris en limoensmaak die duidelijk te herkennen is gecombineerd.”

En:

“Goed idee, volgend jaar weer in de agenda! Zeker een aanrader. Je ontdekt lekker nieuwe combinaties, wordt verrast door de kok. Livemuziek geeft daar toch echt iets extra’s aan mee.”

zet de Culinair genot avond in 2019, in jouw agenda!

Komt u ook eens culinair genieten bij Pannenkoekenrestaurant ’t Genot in Vierlingsbeek? Ook volgend jaar 3e zaterdag van November, staat deze weer op ons programma. Wij mogen u dan in de opvolging van de gitarist (2016 - Jan Janssen), saxofonist (2017 - Jan van Oort) en de ‘live vintage vocal act van Suitcase Suzy’, dit jaar, verrassen met een nieuw genre live muziek.

 

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.