Happen & Stappen wandelrroute

Met een duidelijke, informatieve mail wordt onze reservering van de ‘Happen en stappen volgelhuis proeverij wandelroute’ die we online boekten bevestigd. Op een donderdagochtend om 11.00uur melden we ons in Vierlingsbeek bij pannenkoekenrestaurant ‘t- Genot waar we een routeboekje ontvangen.

Happen en stappen vogelhuis proeverij wandelroute

Vrijwilligers van Bibliobeek, de Vierlingsbeekse bibliotheek, hebben in 2013 deze wandelroute uitgezet, en in samenwerking met drie restaurants is de happen en stappen formule verder uitgewerkt. Vanaf het eerste punt in ons fleurige routeboekje krijgen we informatie over de geschiedenis van de plek waar we lopen aangevuld met historische foto’s. Ook worden we geattendeerd op de vele nest- en kijkkasten in de ongerepte natuur. Via het bos bereiken we de Overloonsweg. Rond 12.00uur, we hebben er een uurtje wandelen opzitten, melden we ons bij Restaurant Poort van Loon, Overloonseweg 10a. Hier worden we meer dan hartelijk ontvangen. Na het nuttigen van ons eerste (overheerlijke) gerecht knopen we de wandelschoenen weer dicht voor de tweede etappe van vandaag.

Tongstrelend culinair gerecht

We lopen terug richting Vierlingsbeek en worden al snel weer een bos ingeleid. Volgens onze routebeschrijving lopen we door een hakhoutbos. De route wordt erg nauwkeurig beschreven, wat fout lopen onmogelijk maakt. Via de natuurtuin van Vivara bereiken we na weer een uur lopen onze tweede pauzeplek; Pannenkoekenrestaurant ’t Genot aan Spoorstraat 49. Op het terras, met uitzicht op de prachtige tuin, nemen we plaats in het najaarszonnetje. Ook hier zijn we van harte welkom en genieten we van een tongstrelend culinair gerecht. Met de complimenten aan de kok vertrekken we voor het laatste gedeelte van de route. Nu blijven we in het dorp en leren nog meer over de Vierlingsbeekse geschiedenis. “Ik wist niet dat deze omgeving zo mooi is,” benoemen we enkele keren.

Dertien kilometer natuurschoon

Na drie kwartier wandelen met de zon in ons gezicht bereiken we de laatste stop; restaurant De Vier Linden, Soetendaal 5. Aan tafel wordt ons een toetje geserveerd waar we ú tegen zeggen. Voortreffelijk. Om 15.30uur lopen we terug naar het beginpunt met zo’n dertien kilometer in de benen en bijna 20.000 stappen op de stappenteller. We kijken terug op een enorm geslaagde en op elk gebied aangenaam verrassende activiteit.

Meer informatie en reserveren van kaartjes:

http://www.mijnwebwinkel.nl/winkel/happen-en-stappen/

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.