Vegetarische pannenkoeken eten

Vegetariërs en flextariërs

De term vegetarisme is afgeleid van het Engels woord vegetarian, waarvan het eerste deel van het woord leidt naar vegetable, wat groente betekent. Mensen kiezen voor een vegetarische voeding uit verschillende overwegingen. Zo kunnen er gezondheidsmotieven zijn, of de zorg om het dierenwelzijn en milieu. Ons land telt ruim 750 duizend vegetariërs. Daarnaast zijn er steeds meer Nederlanders die één of meerder dagen per week geen vlees of vis eten. Dit zijn de flextariërs. Sommigen zijn flextariër zonder het te beseffen, maar voor steeds meer mensen is het een bewuste keuze.

Vegetarische pannenkoeken van de kaart

Vegetarisch uit eten gaan is uiteraard mogelijk in ons restaurant, ’t Genot in Vierlingsbeek.  Net zoals we aan andere dieetwensen van onze gasten proberen te voldoen, houden we ook rekening met wensen omtrent vegetarisme. Op onze lunchkaart en menukaart treft u dan ook diverse vegetarische gerechten. Mensen die vegetarisch eten, houden er vaak een gevarieerd voedingspatroon op na. Daardoor krijgen ze vaak meer groenten, noten en zaden binnen dan vleeseters. De topping van onze vegetarische pannenkoeken kunnen we dan ook tot de categorie ‘gezond’ inschalen.

U vind op onze menukaarten vele zoete, met fruit belegde pannenkoeken, de veel besproken bananenpannenkoek (bij een glutenvrije dieet), maar ook vele hartige varianten waarin warme groenten zijn verwerkt. De combinatie kaas en noot, wordt ook veelal gewaardeerd door de vegetarische bezoekers van ons restaurant.

Bekijk onze menukaarten

Genieten van vegetarische pannenkoeken

De pannenkoeken in ons restaurant worden op ambachtelijke wijze gebakken. Dit betekent dat deze worden gebakken in een pan en niet in een machine. Dat zorgt voor een ouderwets goede smaak. Ook bij onze vegetarische pannenkoek is deze smaak gegarandeerd van topkwaliteit. Dat vond ook deze Duitse gast: Sehr, sehr lecker. Kann ich nur weiterempfehlen. (Heel, heel erg lekker. Ik kan het alleen maar aanbevelen.) En ook de volgende gast heeft dankzij de flexibiliteit van onze kok genoten van de culinaire avond in ons pannenkoekenrestaurant: Eén van onze tafelgasten eet geen vlees, vis, en dergelijke. De kok heeft veel moeite in haar gerechten gestoken en ook haar voorzien van een speciaal aangepast menu.

Je kunt alleen tijd verspillen als je vergeet ervan te genieten. Kom ook eens vegetarisch genieten bij ’t Genot in Vierlingsbeek.

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.