Pannenkoeken beslag op ambachtelijke wijze bereid door de molenaar in Groesbeek...

 

Pannekoekenmix speciaal voor u en ons samengesteld door een echte molenaar..!

Ook vanuit de keuken volgt hier de eerste blog.

Mijn eerste blog wil ik graag schrijven over de “Zuidmolen” in Groesbeek. Dit is de molen waar wij onder andere onze pannenkoekenmix en onze mix voor appelgebak vandaan halen.

De Zuidmolen is een ronde beltmolen en werd in 1857 door J.Heyne gebouwd. In 1884 kwam de molen in het bezit van de familie Jochijms. Molenmaker Jacobus Jochijms kocht deze molen en maalde voor zo’n 200 boeren in de omgeving. In 1929 stierf molenaar Jacobus en ging de molen over naar zijn zoon Piet. Piet overleefde samen met zijn molen de oorlog. In deze tijd fungeerde de molen als een welkome krachtbron voor het malen van graan voor de voedselvoorziening, een plek voor onderduikers en als observatiepost voor de geallieerden. De molen kwam gehavend uit de oorlog, maar na een jaar van restauratie draaide de molen weer in volle glorie. In 1968 nam Piet’s zoon Jan de molen over en bleef tot 1989 eigenaar. De molen werd verkocht aan Jan Kersten en enkele jaren later aan Ludwig van Grinten. In deze tijd huurde de familie Jochijms de molen om het bedrijf zo gewoon voor te kunnen zette.

Sinds 1 Januari 2000 is de molen in eigendom van de Stichting De Zuidmolen welke bestuurd word door 3 achterkleinkinderen van Jacobus Jochijms. Op dit moment zijn 9 van de 13 medewerkers nazaten van Jacobus en kunnen we De Zuidmolen een echt familiebedrijf noemen.

Vanaf 2000 is het bedrijf zich steeds meer gaan toeleggen op de bakproducten en levensmiddelen voor particulieren en bedrijven zoals bakkers en restaurants.

De Zuidmolen is gevestigd aan de Herwendaalseweg 1 in Groesbeek en is geopend van maandag t/m zaterdag. Loop gerust eens binnen en probeer één van hun heerlijke producten.

Bart Goossens ( chef kok/eigenaar )

 

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.