Een blog van een van onze gasten.

Deze week geen blog vanuit de keuken, maar een blog die wij ontvingen van één van onze gasten.

Een Genot

Met een vriendin maak ik de afspraak om te gaan lunchen bij ’t Genot in Vierlingsbeek. Dit ambachtelijk pannenkoekenrestaurant is dagelijks geopend vanaf 10.00 uur. Het is een zonnige dag, we besluiten om buiten te gaan zitten. Het terras is rustig gelegen, omgeven door groen, waar voor kinderen mogelijkheid is om te spelen. Een sfeervol overkapt terras met een loungehoek nodigt uit om plaats te nemen. Daarnaast staan er diverse tafels met stoelen waaraan je zowel in de zon als in de schaduw kunt zitten. We kiezen voor een plek waar voor mij wat schaduw is, en voor mijn vriendin de zon. De gastvrouw van ’t Genot maakt een gezellig praatje en neemt onze drankbestelling op. We krijgen de lunchkaart gepresenteerd. Deze alleen al is een lust voor het oog. De verschillende gerechten staan duidelijk en mooi vormgegeven gepresenteerd. De keuze is heel divers; broodjes, maaltijdsalades, omeletten, warme lunch en diverse pannenkoeken. Ook aan kinderen is gedacht, zij hebben ook een ruime keuze uit diverse gerechten.

Mijn vriendin en ik kiezen beiden voor “de lunchproeverij”. Vijf verschillende gerechten worden voor ons bereid; een mini sandwich met gerookte zalm en bieslookroomkaas. Salade met walnoten pecorino en een aseto balsamico dressing. Een mini sandwich met gerookte kip, ananas en kruidenmayonaise. Een klein kopje met bospaddenstoelensoep. En de vijfde is een mini wrap met runder carpaccio en basilicum pesto. Onder het genot van een drankje, genieten wij ondertussen van het heerlijke weer, de nette locatie en het fijne gezelschap.

We hoeven niet lang te wachten op de bestelde lekkernijen, die kunstzinnig gepresenteerd liggen op ons bord. Het water loopt me werkelijk direct in de mond. Vanaf de eerst hap strelen de verschillende smaken de papillen op mijn tong. Bij elk nieuw gerechtje is het opnieuw genieten. Mijn maag is goed gevuld als ik het laatste stukje van de wrap in mijn mond stop. Voldaan leg ik mijn bestek neer. “Dit was lekker,” zeg ik tegen mijn vriendin. Ook zij heeft genoten van de vijftal gerechtjes.

De bediening is hartelijk, netjes en vlot. De styling in en om het pand, tot de kaart aan toe, is bijzonder mooi. Het is een “genot” om te gaan eten in dit restaurant. We rekenen af en besluiten hier nog veel vaker terug te keren om te genieten.

 

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.