Dagelijks vers gebakken pannenkoeken en appelgebak van de Zuidmolen

 
Meel van de Zuidmolen in Groesbeek, daar komt onze pannenkoekenmeel en mix voor de dagelijks vers gebakken appeltaart vandaan, die verwerkt wordt in de keuken van pannenkoekenrestaurant 't Genot.

Molen meel speciaal voor pannenkoekenrestaurant

Een overheerlijke pannenkoek kunnen bakken op ambachtelijke wijze, begint bij de basis. De ingrediënten kiezen we dan ook zorgvuldig. Het bloem voor pannenkoeken dat we gebruiken is speciaal voor ons pannenkoekenrestaurant gemaakt. Al generaties lang is Zuidmolen, het bedrijf waar dit meel vanaf komt, specialist wanneer het gaat om bakproducten voor particulieren en kleine bedrijven. Alleen wij mogen deze molen bloem gebruiken, wat maakt dat de smaak van onze pannenkoeken echt uniek is. Of, zoals de schrijver van een recensie op onze Facebookpagina zegt: “Dat zijn toch echt lekkere pannenkoeken!”

Van Groesbeek naar Vierlingsbeek

Wie door de gezellige dorpskern van Groesbeek loopt ziet vanzelf de Zuidmolen aan de Herwendaalseweg met zijn rijke geschiedenis. Deze nog in werking zijnde molen uit 1857 is een wonderlijke combinatie van historie en moderne techniek. De Zuidmolen is een zogenaamde beltmolen. Dat is een windmolen die staat op een natuurlijke of kunstmatig opgeworpen heuvel, de molenbelt genaamd. De molenwinkel, waar het molen meel verkocht wordt bevindt zich in de aanbouw van deze molen.

Het pannenkoekenmeel en appelplaatkoekmix dat zij leveren aan ons Vierlingsbeekse pannenkoekenrestaurant is speciaal omdat de meeste ingrediënten ervan met molenstenen gemalen worden. En dat proef je!

Koffie met appelgebak; zoete verwennerij

Naast het molenbloem, komt ook de mix voor appeltaart van Zuidmolen uit Groesbeek. Ja, ook deze verdient, net als alle gerechten op onze kaart, de volle aandacht. In combinatie met koffie ’t Genot is ons huisgemaakte appelgebak een heerlijk zoete verwennerij. Dit oer Hollandse appelgebak gaat nooit vervelen, en zeker niet als het vers gebakken is. Want dat doen we hier bij pannenkoekenrestaurant ’t Genot.

Neem de tijd om te genieten van lekker eten en drinken! Dat kan bij ons zeven dagen per week vanaf tien uur in de ochtend.

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.