13e Nationale Pannenkoekendag

Dit jaar is het de dertiende keer dat de Nationale Pannenkoekendag in Nederland gevierd wordt. In 2007 begon de Pannenkoekendag met zo’n 60 scholen die deelnamen. Inmiddels is deze landelijke happening uitgegroeid tot maar liefst 1250 deelnemende scholen in 2018. In onze provincie Noord-Brabant hebben 176 scholen het voornemen deel te nemen aan de Pannenkoekendag op vrijdag 22 maart 2019.

Veel pannenkoeken bakken!

Het wereldrecord zo snel mogelijk pannenkoeken bakken staat op 80 pannenkoeken in 17 minuten. Dat zal tijdens de Nationale Pannenkoekendag misschien niet lukken, maar dat er ontzettend veel worden gebakken die dag is een feit. Uiteraard worden ook in ons pannenkoekenrestaurant, ’t Genot, de nodige pannenkoeken gebakken de 22e.

Nationlae pannenkoekendag

De lekkerste pannenkoeken

Wist u dat 89 procent van de Nederlanders de voorkeur geeft aan een zelfgebakken pannenkoek? Maar, hoe bak je nou de lekkerste pannenkoeken? In ons restaurant bakken we de pannenkoeken in een gietijzeren pannenkoekenpan van 32 centimeter. Een goede pan om pannenkoeken in te bakken heeft een dikke bodem zodat de warmte goed verdeeld wordt. Bij een dunne bodem verbranden de pannenkoeken sneller.  Er wordt bij ’t Genot gebakken op gas. Wij gebruiken geen pannenkoekenmachine.

Verse ingrediënten voor perfecte pannenkoek

Naast de technische zaken betreft de bereiding, zijn zeker ook de ingrediënten van belang om een voortreffelijke pannenkoek te creëren. Verse ingrediënten helpen mee aan het maken van de perfecte pannenkoek. Wij werken zo veel mogelijk met streekproducten. En gebruiken bloem dat speciaal voor ons pannenkoekenrestaurant is gemaakt door Zuidmolen Groesbeek. Lees daarover meer in onze zuidmolen blog.

Zuidmolen blog

Genieten bij ’t Genot

Je zou kunnen zeggen dat het bij ons in Vierlingsbeek dagelijks Pannenkoekendag is! Er is altijd wel een goede reden te bedenken om te smullen van een overheerlijke pannenkoek. Wij laten onze gasten dan ook veelvuldig genieten van deze lekkernij die in diverse varianten te verkrijgen is. Kom zelf eens oordelen en geniet bij ‘Genot!  

Onze specialiteiten  |  Onze pannenkoeken menukaart

 

Wij wensen alle deelnemers en proevers een geweldige Pannenkoekendag! “Genot is het begin en het doel van een gelukkig leven”

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

Lees alle blogs!

 

 

U vindt ons hier:

Spoorstraat 49, Vierlingsbeek

Route

Volg ons


't Genot neemt u op social media mee in georganiseerde festiviteiten en geserveerde gerechten.

   

openingstijden


maandag gesloten
dinsdag gesloten
woensdag 12.00 tot 21.00uur
donderdag 12.00 tot 21.00uur
vrijdag 12.00 tot 21.00uur
zaterdag 12.00 tot 21.00uur
zondag 12.00 tot 21.00uur

Het restaurant sluit uiterlijk 22.00 uur, vrij. & za. 23.00 uur

juni - juli- augustus - september-oktober
is ook terras 't paviljoen geopend

Nieuwsbrief


Restaurant 't Genot viert het leven. Schrijf u in om nieuws en onze agenda te ontvangen.