Verse aardbeien uit Vierlingsbeek.

Pannenkoek van de maand Juli.

Voor de maand juli hebben we gekozen voor een pannenkoek met verse aardbeien, Heldro-ijs, chocolade krullen en poedersuiker. Een lekkere frisse combinatie voor in deze warme zomerdagen.

We bakken voor deze pannenkoek van de maand een naturel pannenkoek waar we vervolgens de ingredienten op gaan verwerken. We gebruiken hiervoor verse aardbeien van een locale boer. Hieronder zal ik u wat meer vertellen over de geschiedenis van de aarbei.

Al heel lang geleden in de bronstijd (3000-800 voor christus) werd de aardbei al door mensen gebruikt, de aardbeienplanten worden echter pas vanaf de 14e eeuw in Al tuinen aangeplant. In de tussenliggende periode werden ze vooral als sierplant en voor medische doeleinden gebruikt.

De aardbei zoals wij deze kennen is ongeveer 200 jaar oud.

In Amerika worden vooral aardbeien geteeld met een harde vrucht, ter vergelijken met een appel of peer. De zachtere aardbeien daarentegen zijn afkomstig uit Europa. De in Nederland ook wel bekende hardere aardbeien zijn een kruising van deze 2 aardbeienrassen . Deze hardere aardbeien zijn gekweekt om beter te kunnen verhandelen door de langere houdbaarheid van de aardbei.

In de Nederlandse bossen kom je nog 2 soorten aardbeienplanten tegen. Dit zijn de Bosaardbei (Fragaria vesca) en de zeer zeldzame Grote bosaardbei (Fragaria moschata).

Ik hoop dat ik u nieuwsgierig heb kunnen maken en snel mag ontvangen in Pannenkoekenrestaurant 't Genot in Vierlingsbeek

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | contact

U kunt uw bestellingen doorgeven via Whatsapp of telefonisch op telefoonnummer: 0620275263

 

Reserveren
Reserveer