Rouleau van gevogelte met huisgemaakte rabarbercompote en gebakken champignons

Het keukenteam van 't Genot gaat iedere maand opnieuw voor u opzoek naar de lekkerste regionale producten om de pannenkoek van de maand te kunnen samenstellen. De producten komen vaak van boerenbedrijven uit de omgeving van Vierlingsbeek, Boxmeer, Venray, Overloon en zelfs ons pannenkoekenmeel wordt speciaal voor ons gemaakt door de Molenaar uit Groesbeek.

Maar natuurlijk kunnen we de producten uit landen als Italie, Spanje, Duitsland en Frankrijk niet negeren. Denk aan de heerlijke kazen uit Italië en Frankrijk of de heerlijke gedroogde worsten uit Spanje.

Bij 't Genot werken we uitsluitend met verse producten en gaan voor de pannenkoek van de maand dan ook altijd opzoek naar daadwerkelijke delicatessen.

We proberen ook zoveel mogelijk met seizoensproducten te werken zoals asperges, aardbeien en stoofperen. Iedere maand serveren wij een pannenkoek passend bij de tijd van het jaar.

Ook kan u gastvrouw of gastheer u een bijpassende wijn adviseren.

Pannenkoek van de maand Oktober:

Voor de maand oktober hebben we gekozen voor een pannenkoek met een rouleau van gevogelte, gebakken champignons, stoofpeer en een huisgemaakte rabarbercompote.

Een rouleau is een klassiek gerecht uit de Franse keuken. Het is een vleesgerecht waar een vulling in zit. Deze vulling wordt opgerold in een plat stuk vlees, vandaar de naam rouleau. Rouleau lijkt op het eerste gezicht een moeilijk te maken gerecht maar dit valt reuze mee. Eigenlijk lijkt het een beetje op een sushi rol maar je hebt in tegenstelling tot sushi geen ingewikkelde ingrediënten of materialen nodig. Een rouleau bestaat uit twee gedeelten: een plat stuk vlees waar de vulling in gaat en de vulling. Deze vulling bestaat uit gemalen vlees, dit noemen we ook wel een farce. Als je de basis van een rouleau met een farce begrijpt dan kun je er eindeloos mee variëren.

Wij hebben er voor gekozen om een rouleau te maken van gevogelte met een vulling van peer. Dit combineert perfect met de huisgemaakte rabarbercompote.

Deze pannenkoek wilt u toch ook proberen!!!

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | contact

U kunt uw bestellingen doorgeven via Whatsapp of telefonisch op telefoonnummer: 0620275263

 

Reserveren
Reserveer