Prijswinnaar van de Pannenkoekenactie "Pannenkoek Bobotie"

Pannenkoek met Bèkse Bobotie

Deze maand serveren we voor de eerste keer als pannenkoek van de maand, een pannenkoek welke wij niet zelf hebben samengesteld. Deze maand is de pannenkoek bedacht door de winnaar van de pannenkoekenactie.

Tot eind Februari konden onze gasten ideeën insturen voor een originele, bijzondere pannenkoek van de maand. Passend bij de tijd van het jaar en het recept moest natuurlijk worden afgestaan.

Deze eerste editie is gewonnen door Mariëlle Timmermans, zij bedacht een pannenkoek met "BOBOTIE", dit is een saus van kerrie met gehakt, appel en rozijnen, geserveerd op een naturel pannenkoek met daarnaast een frisse salade. 

 

Interview met winnaar Mariëlle

Maandelijks wordt er bij ‘t Genot een pannenkoek van de maand samengesteld. Dit variabel gerecht, dat vaak samengaat met seizoensprodukten, wordt meestal vakkundig en met veel plezier bedacht door onze kok. Meestal, behalve als er een wedstrijd georganiseerd wordt. Niet onze kok, maar u mocht deze keer de pannenkoek van de maand samenstellen. Uit alle inzendingen hebben wij de origineelste en lekkerste gekozen om deze eervolle titel; pannenkoek van de maand toe te bedelen.

Leuk om bezig te zijn met eten

De winnaar van onze ‘Pimp-je-perfecte-pannenkoek’ wedstrijd is Mariëlle Timmermans. Zij woont met haar gezin in Vierlingsbeek. Via dochter Sabine hoorde zij over de wedstrijd. Mariëlle is dol op kokkerellen. In haar eigen boerderijwinkel verkoopt zij onder andere huisgemaakte jam en soepen zoals erwtensoep, tomatensoep en kippensoep.  Ook haar eigen gezin wordt regelmatig op een maaltijd volgens nieuw recept getrakteerd. Daarnaast bakt zij taarten, vlaaien en andere lekkernijen. Marielle: “Het is leuk om met eten bezig te zijn. Het is een hobby die grotere vormen aan gaat nemen.”

Pannenkoek van de maand

Het recept, bedacht voor de pannenkoek van de maand is er een van haar moeder. Enkele van de ingrediënten zijn gehakt, ui, kerrie, appel en rozijnen. Mariëlle: “Dit alles laat je sudderen tot een prutje. Wij eten het altijd met rijst en sperziebonen. Het recept is een afgeleide van de Zuid-Afrikaanse bobotie. Dit gerecht, een groot succes bij ons aan tafel, leek me behalve met rijst ook wel lekker op een pannenkoek, vandaar dit ik het heb ingestuurd naar pannenkoekenrestaurant ’t Genot vanwege de wedstrijd.”

Winnares van de wedstrijd

Onlangs kwamen Bart en Anja Goossens, eigenaars van pannenkoekenrestaurant ’t Genot, tot haar grote verrassing de eerste prijs overhandigen aan Mariëlle in de vorm van een gouden koekenpan en eeuwige roem. Daarnaast mag zij haar pannenkoek van de maand gratis komen nuttigen in het ambachtelijke pannenkoekenrestaurant in Vierlingsbeek. Bent u ook zo benieuwd naar dit verrassende recept van Mariëlle? Kom dan de pannenkoek van de maand nuttigen in ons restaurant, waar deze de gejle maand maart 2020 wordt geserveerd!

 

DEEL DIT BERICHT OP:

Naar het overzicht

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | contact

U kunt uw bestellingen doorgeven via Whatsapp of telefonisch op telefoonnummer: 0620275263

 

Reserveren
Reserveer