Blog, Tips & Weetjes

Beste gast, lees meer directe informatie van uw kok & uw gastvrouw

Op deze pagina van de site zullen we u als trouwe bezoeker van onze site op de hoogte houden van de laatste nieuwtjes omtrend Ambachtelijk Pannenkoekenrestaurant 't Genot. Wekelijks zullen hier nieuwe blogs verschijnen van onze gastvrouw of van de chefkok.

| Uit de keuken

13e Nationale Pannenkoekendag

Dit jaar is het de dertiende keer dat de Nationale Pannenkoekendag in Nederland gevierd wordt. In 2007 begon de Pannenkoekendag met zo’n 60 scholen die deelnamen. Inmiddels is deze landelijke happening uitgegroeid tot maar liefst 1250 deelnemende scholen in 2018. In onze provincie Noord-Brabant hebben 176 scholen het voornemen deel te nemen aan de Pannenkoekendag op vrijdag 22 maart 2019. V Lees meer »

| Maand Pannenkoek

Kip met ui, olijven, guacamole oversmolten met cheddar kaas

Het keukenteam van 't Genot gaat iedere maand opnieuw voor u opzoek naar de lekkerste regionale producten om de pannenkoek van de maand te kunnen samenstellen. De producten komen vaak van boerenbedrijven uit de omgeving van Vierlingsbeek, Boxmeer, Venray, Overloon en zelfs ons pannenkoekenmeel wordt speciaal voor ons gemaakt door de Molenaar uit Groesbeek. Lees meer »

| Uit de keuken

Zakelijke lunch; persoonlijk en schept een band

De zakelijke lunch; het zou in dit digitale tijdperk zomaar iets kunnen zijn wat tot het verleden behoort. Er zijn immers genoeg mogelijkheden elkaar virtueel te ontmoeten. Toch heeft de zakelijke lunch zijn voordelen. Het is uiteraard persoonlijker, dat schept een band, wat de samenwerking ten goede komt. Lees meer »

| van de gastvrouw

Specialist in het bereiden en serveren van koffie

Onlangs hebben wij met al ons personeel een interessante Barista cursus gehad. De Barista is specialist in het bereiden en serveren van koffie. Hij weet vrijwel alles van de techniek van de espressomachine en de processen bij het bereiden van de espresso. Het woord Barista betekent in het Italiaans letterlijk 'barman'. Lees meer »

| van de gastvrouw

High Wine, met aromatische goede wijnen bij 't Genot

Het idee om een High Wine op onze menukaart te zetten is ontstaan doordat we een wijn-spijscombinatie misten binnen een ambachtelijk pannenkoekenrestaurant. Als wijnliefhebbers zijn wij altijd op zoek naar nieuwe goede wijnen zodat we kunnen blijven variëren. Afgelopen jaar zijn we zelfs op wijnenjacht naar de Mösel (Moezel) geweest. D Lees meer »

| Maand Pannenkoek

Pannenkoek van de maand Februari Kip Tikka Masala met taugé en cashewnoten

Kip Tikka Masala. Chicken tikka masala is een Brits-Indiaas gerecht. Het wordt in het Nederlandse taalgebied wel kip tikka masala genoemd. Het bestaat uit kip die in stukjes is klein gesneden en gekruid dan gebakken (traditioneel in een tandoor) en vervolgens opgediend in een saus met gemengde specerijen (masala) die in dit geval (vrijwel steeds) tomaten of tomatenpuree bevat. Lees meer »

 
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang informatie over acties, culinair genot, evenementen en ons.

Contact

T. 0478 - 63 16 69 | reserveer direct

Spoorstraat 49 Vierlingsbeek
6 dagen per week v.a. 10.00 uur geopend.
t/m 18 maart, op maandag gesloten!

Reserveren
Reserveer